Herkuksi rullatut maut: Kokeile helppoa ja täyttävää munakasrullaa raikkaalla raastesalaatilla
Munakasrulla on helppo valmistaa ja sen voi täyttää niin liha-, kala- kuin kasvisvaihtoehdoillakin.
Mehevään munakasrullaan kääritään tuorejuustoa, kinkkua ja salaattia. Marinoitu raastesalaatti tuo annokseen lisää kasviksia. Kuva: Sanne KatainenMunakasrulla on helppo eväs myös siksi, että se maistuu kylmänäkin, joten lämmitystä ei välttämättä tarvita. Marinoitu raastesalaatti raikastaa ateriaa ja tuo siihen lisää kasviksia.
Munakasrulla ja marinoitu raastesalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 6 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Täyte
- 1 rs (200 g) tuorejuustoa
- 1 ps (250 g) kinkkukuutioita
- ½ ps (à 150 g) salaattisekoitusta
- Raastesalaatti
- 1 ps (160 g) salaatti-juuresraastesekoitusta
- Kastike
- ¼ dl riisiviini- tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
- ¼ dl rypsiöljyä
- ½ tl sokeria
- ¼–½ tl sinappijauhetta
- ½ tl inkivääriä
- pieni ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita joukkoon jauhot samalla vatkaten. Lisää mausteet. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kumoa munakaspohja puhtaalle leivinpaperille. Irrota alempi paperi, mutta jätä munakkaan päälle. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin tuorejuusto ja sen päälle kinkkukuutiot. Levitä päällimmäiseksi salaattisekoitus. Kääri munakas rullalle leveämmän sivun puolelta. Jätä saumakohta alle.
Raastesalaattia varten kumoa salaatti-juuresraaste kulhoon tai purkkiin. Yhdistä kastikkeen aineet ja sekoita raasteen joukkoon. Anna tekeytyä pari tuntia tai yön yli.
Vinkki: Munakkaan voi tarjota heti, mutta voit myös valmistaa sen edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Pyöräytä tällöin munakkaan päälle leivinpaperi, folio tai kelmu kosteuden haihtumista estämään.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

