
Söin täällä: Ruoka hivelee makunystyröitä ja maisema silmiä
Kaikista ristelylaivoista näkyy Kauppatorin lähellä kaksi huvilaa, joista toinen on pursiseura NJK:n kotisataman ravintola.
Kalaherkussa oli kolmenlaista silliä sekä graavilohta maistuvine kastikkeineen. Kuva: Eija MansikkamäkiJoskus ruoka on ykkösasia, joskus jokin muu. Helsingin Valkosaaressa sijaitsevassa Ravintola NJK:ssa on vaikea päättää: jos ruoka hivelee makunystyröitä, maisema tekee saman silmille.
NJK:n puuhuvila vuodelta 1900 on toinen Etelärannan edustan maamerkeistä. Saarelle vie pieni maksullinen yhteyspaatti, ja perillä puutarha kutsuu istumaan tai alkudrinkeille. Sisällä voi ihailla tyylikästä interiööriä tai merimaisemaa Kauppatorin suuntaan.
Keittiö suosittelee 3 tai 5 ruokalajin ja 58 tai 70 euron menuita, mutta valitsen ruoat erikseen. Aluksi kalaherkkuja, joka onkin perunoineen reilu annos ja kaunis kuin koru, sillit ja graavilohi herkullisia.
NJK:n kesäkeitto yllättää: valkoisen vihanneskeiton sijasta tulee kimpale savulohta, herneperunamuusia ja tarjoilijan kaatama valkoviinikastike. Maukasta! Mansikkakakku taas on ihana sekoitus kakunpaloja, jäätelöä ja mansikoita.
NJK kertoo olevansa kaupungin suosituin rapu- ja illallisravintola. Siellä vietetään myös perhejuhlia ja elokuussa yritysten rapuiltoja. Erityisesti omalla rahalla menevien kannattaa varata aikaa oleiluun ja maisemille.
Ravintola NJK, Valkosaari, 00140 Helsinki. Avoinna 24.9. saakka
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





