Savukalamunakas
Savukalamunakas
Juhlista viikonloppuaamua munakkaalla, jossa on täytteenä kylmäsavulohta ja vihreytenä pinaattia ja ruohosipulia. Nesteeksi sopii vaikka turkkilainen jugurtti.2–3 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1/2 dl ruokakermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl voita
Täyte
- 100 g kylmäsavulohta
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- pieniä pinaatinlehtiä
- 1 dl turkkilaista jugurttia
Valmistusohje
Suikaloi täytteen kylmäsavulohi, hienonna ruohosipuli ja huuhtele pinaatinlehdet.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää voi ja sulata. Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla seosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
Lisää täyteainekset hyytyneen munakkaan päälle. Käännä halutessasi kaksin kerroin. Tarjoa aamupalalla tai salaatin kera pikkuateriana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


