Uuniperunasalaatti on kevyempi, mutta täyttävä ruoka
Uuniperunat sopivat myös salaattiin.Uuniperunasalaatti on maittavaa ja täyttävää. Se sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi.
Uuniperunasalaatti
4–6 annosta
- Ainekset
- 800 g uuniperunoita (Bellarosa tai Rosamunda)
- 1 rkl rypsiöljyä
- Piimäkastike
- 1½ dl piimää
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl karkeaa kokojyväsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- 1½ dl herneitä (pakaste)
- 1 nippu (150 g) retiisejä
- 1 kirpeä omena
- 2–3 kevätsipulia
- ½ ruukkua rucolaa
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla, kuivaa ja sivele pintaan öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa. Kypsennysaika riippuu koosta.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki viileässä.
Paloittele kypsät, lämpimät perunat kuorineen kulhoon. Kääntele joukkoon piimäkastike. Jätä maustumaan.
Sulata herneet. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne. Kuori ja kuutioi omena. Silppua kevätsipuli. Huuhtele rucola tarvittaessa.
Kääntele loput kasvikset jäähtyneeseen perunapohjaan. Tarkista maku.
Maistuu sellaisenaan, mutta myös kalaruokien ja grillatun makkaran kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

