Texmex-salaatti
Meksikolaistyyppinen salaatti syntyy, kun yhdistelee papuja, ananasta, avokadoa ja tulista jalapenoa. Pohjaksi sopii jääsalaatti ja kokonaisuutta pehmentää juustoraaste.Texmex-salaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 prk (380 g/230 g) kidneypapuja
- suolaliemessä
- 1 tlk (137/227 g) ananaspaloja
- 1 punasipuli
- 2 rkl säilykejalapenoviipaleita
- 1 kypsä avokado
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pussi jääsalaattia
- 1 pussi (150 g) texmex-juustoraastetta
- maissilastuja
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuen ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota sisus lusikalla kovertamalla. Paloittele avokado.
Laita avokadon palat, pavut, ananaspalat, sipulirenkaat sekä jalapenoviipaleet kulhoon. Valuta päälle sitruunamehu sekä öljy. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
Yhdistä kaikki ainekset juuri ennen tarjoilua. Voit tarjota maissilastut myös eri kulhosta, jotta ne pysyvät rapeina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

