Munakokkeli-anjovisleivät
Ruisleipä, kananmuna ja suolakala maistuvat yhdessä. Paista ruisleipä pannulla, levitä päälle kuohkeaa munakokkelia ja anjovisfileitä. Ruohosipuli on jo noussut monin paikoin maasta keväisen vihreänä. Silppua sitä mahdollisimman paljon ruokiin mausteeksi ja koristeeksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Munakokkeli-anjovisleivät
4 annosta
Ainekset
- 4 ruisleipäviipaletta
- 1 1/2 rkl voita
- 1/2 rasiaa anjovisfileitä
- ruohosipulia
Munakokkeli
- 1 rkl voita
- 4 munaa
- 1 dl kahvikermaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Sekoita munakokkelin munat, kerma ja mausteet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada munaseos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila levyltä, kun seos on hyytynyt, mutta vielä kostean kermaista. Paista leipäviipaleet voissa pannulla. Lusikoi leiville munakokkelia, lisää päälle anjovisfileet kokonaisina tai halkaistuna. Viimeistele leivät tuoreella ruohosipulilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vinkki
Käytä anjovisfileiden tilalla kotimaista, purkitettua järvikalaa.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Maukkaasta papusalaatista saa tuunattua omanlaisensa erilaisilla proteiineilla12.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017