Munakokkeli-anjovisleivät

Ruisleipä, kananmuna ja suolakala maistuvat yhdessä. Paista ruisleipä pannulla, levitä päälle kuohkeaa munakokkelia ja anjovisfileitä. Ruohosipuli on jo noussut monin paikoin maasta keväisen vihreänä. Silppua sitä mahdollisimman paljon ruokiin mausteeksi ja koristeeksi.
Ruohosipuli on kevään ensimmäinen yrtti. Lisää sitä runsaasti anjovis-munakokkelileiville.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Munakokkeli-anjovisleivät

4 annosta

Ainekset

  • 4 ruisleipäviipaletta
  • 1 1/2 rkl voita
  • 1/2 rasiaa anjovisfileitä
  • ruohosipulia

Munakokkeli

  • 1 rkl voita
  • 4 munaa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Sekoita munakokkelin munat, kerma ja mausteet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada munaseos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Ota kattila levyltä, kun seos on hyytynyt, mutta vielä kostean kermaista. Paista leipäviipaleet voissa pannulla. Lusikoi leiville munakokkelia, lisää päälle anjovisfileet kokonaisina tai halkaistuna. Viimeistele leivät tuoreella ruohosipulilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Käytä anjovisfileiden tilalla kotimaista, purkitettua järvikalaa.