Porsaanfilee ja juureksia paistopussissa
Kätevä paistopussi pitää juureksista ja sinappikastikkeella sivellystä porsaanfileestä syntyvän makuliemen siististi tallessa.
Kätevä paistopussi pitää juureksista ja sinappikastikkeella sivellystä porsaanfileestä syntyvän makuliemen siististi tallessa. Kuva: Jaana KankaanpääPorsaanfilee ja juureksia paistopussissa
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 750 g) porsaan sisäfilee
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- 1/2 palsternakkaa
- pala lanttua
- 2 rkl tuoreita rosmariininneulasia tai 1 tl kuivattuja
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Mausteseos
- 3 rkl sinappia
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
Lisäksi
- 1 paistopussi
- 1 dl paahdettuja suolapähkinöitä
- (maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi kantarelli, yrtit tai piparjuuri)
Valmistusohje
Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanlaittoa. Puhdista se ylimääräisistä kalvoista, kuivaa talouspaperilla ja ripottele pintaan suolaa ja pippurirouhetta.
Valitse maun ja saatavuuden mukaan noin kilo juureksia ja perunaa. Kuori kasvikset, leikkaa pieniksi kuutioiksi ja kumoa paistopussiin. Ripottele joukkoon rosmariini, suola ja mustapippuri. Möyhi kaikki sekaisin. Levitä kasvikset tasaiseksi matoksi pussiin.
Yhdistä mausteseoksen ainekset keskenään ja sivele seos fileen pintaan. Nosta liha kasvisten päälle ja sulje pussi. Leikkaa pussin yläkulmaan höyryaukko. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Anna ruuan vetäytyä 10 minuuttia, avaa pussi, leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa juurespediltä. Ripottele päälle rouhittuja suolapähkinöitä. Voit tarjota makulisänä maustettua tuorejuustoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
