Rapeat kauralastut valmistuvat supernopeasti: Näitä on pakko ottaa lisää
Rapeat kauralastut syntyvät hetkessä herkuttelijoiden iloksi.Kauralastut
20 kpl
- Ainekset
- 50 g voita tai leivontamargariinia
- 1 dl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Sulata rasva kulhossa miedolla lämmöllä kuvun alla mikroaaltouunissa tai liedellä kattilassa.
Lisää voisulan joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Jätä nokareiden väliin 8–9 senttiä tilaa, sillä taikina leviää uunissa. Yhdelle pellille mahtuu noin 10 nokaretta.
Paista kauralastuja 200-asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Irrota lastut paistinlastalla vähän jäähtyneinä.
Kauralastut säilyvät parhaiten suljetussa rasiassa, kuivassa ja viileähkössä huoneilmassa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


