Mustikkamurupiirakka
Mustikkamurupiirakka on monen suosikkimarjapiiras. Uunipannullisesta mustikkapiirakkaa riittää tarjottavaa isommallekin vierasmäärälle.
Uunipannullisesta mustikkapiirakkaa riittää tarjottavaa isommallekin vierasmäärälle. Kuva: Sanne KatainenMustikkamurupiirakka
24 annosta
Pohja
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl juoksevaa rasvaseosta
- 1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 1 1/2 dl maitoa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 6 dl mustikoita
Muruseos
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruishiutaleita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl juoksevaa rasvaseosta
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Valmista muruseos. Paahda hiutaleet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi. Siirrä kulhoon. Lisää sokerit, jauhot ja rasva. Nypi seos tasaiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, juokseva rasvaseos ja maito. Siivilöi munavaahtoon jauho-leivinjauheseos. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele mustikat ja muruseos pinnalle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

