Gnocchi (Perunamykyt)
Tarjoa perunasta tehdyt gnocchit sellaisenaan tai pääruuan lisukkeena.Gnocchi (Perunamykyt)
5 annosta
Ainekset
- 500 g (noin 5 kpl) kuorittua jauhoista perunaa esim. Rosamunda
- 3 kananmunankeltuaista
- 6 rkl vehnäjauhoja
- 4 ½ rkl perunajauhoja
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 2 rkl oliiviöljyä
- voita
- salvianlehtiä
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Keitä kuorittuna punnitut perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta perunat. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita soseeseen keltuaiset, jauhot, sitruunankuori, mausteet ja oliiviöljy.
Pyöritä massasta jauhoisella alustalla pitkiä ohuita tankoja (halkaisija 2 senttiä) ja leikkaa niistä pikkupaloja (2 senttiä). Nosta palat jauhotetulle leivinpaperille pellille.
Keitä 3 litraa suolalla maustettua vettä. Tiputtele gnocchit kiehuvaan veteen pienissä erissä ja anna kypsyä pari minuuttia. Kypsät nousevat pintaan kellumaan.
Valuta vesi pois ja nosta kulhoon, jossa on tilkka öljyä.
Ennen tarjoilua: kuumenna paistinpannulla voita ja paista gnocchit kullanruskeiksi tarjolle. Lorauta päälle vielä vähän sitruunamehua ja voisulaa, jossa on salvianlehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


