Sipuliset nappirouskut
Vasta maasta nousseet kangasrouskut ovat niin suloisen nappimaisia, että niitä kannattaa kerätä talteen ja säilöä etikkaliemeen talven varalle ja vaikka joululahjoiksi.
Juuri maan pinnalle nousseita nappirouskuja kannattaa säilöä vaikka vain pikku purkillinen talvisten ruokien koristeeksi. Kuva: Sanne KatainenSipuliset nappirouskut
1–2 purkkia
Ainekset
- 1 l pieniä kangasrouskuja eli ”nappirouskuja”
- 1–2 sipulia
Liemi
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- ½ rkl suolaa
- 2–4 valkosipulinkynttä kuorittuna
- 5 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
Keitä rouskunaperoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
Lado kylmät sienet kuorittujen ja viipaloitujen sipuleiden kanssa vuorotellen puhtaisiin tölkkeihin.
Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.
Kaada kuuma liemi tölkkeihin sienien päälle. Sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.
Tarjoa rouskuja liha-aterian lisänä, voileipien ja salaattien koristeena tai anna lahjaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

