Juhannukseen valmistautuvan grillaajan kannattaa napata kaupasta mukaan tätä tuotetta
Folio on grillaajan monikäyttöinen apuri, muistuttaa Fredman Group tiedotteessaan.Onnistunut juhannusgrillaus alkaa grillin pesulla ennen kuin ensimmäistäkään raaka-ainetta on hankittu, muistuttaa keittiötuotteita valmistava Fredman Group tiedotteessaan. Fredman Group tunnetaan esimerkiksi Elmu-kelmusta ja pakasterasioista.
Jos grilli on jäänyt pesemättä ennen talviteloille laittoa, voi edessä olla ikävä yllätys. Etenkin rasvakaukalo saattaa jopa homehtua, jos sitä ei ole puhdistettu kunnolla, tiedotteessa muistutetaan.
Rasvapellille ja -kuppiin kerääntynyt karsta kaavitaan pois puu- tai muovilastalla. Pelti ja kuppi pestään sen jälkeen huolellisesti pesuaineella ja kuumalla vedellä. Tämän jälkeen grilli kuumennetaan kunnolla, jäähdytetään kädenlämpöiseksi ja harjataan grilliharjalla puhtaaksi.
”Jos puhdistetun rasvakaukalon vuoraa paksulla foliolla, on kesän päätteeksi puhdistus paljon helpompaa. Folion voi vaihtaa kesän aikana muutaman kerran”, kertoo Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen.
Erilliset grillausalustat auttavat grillin pitämisessä puhtaana. Grillauksen jälkeen grilliä ei tarvitse jynssätä, koska grillausrasvat ja muut nesteet valuvat grillausalustan uriin, eivät grilliin, Parkkinen muistuttaa.
”Grillausalustoja käytettäessä liha ei myöskään pääse vahingossakaan palamaan kiinni.”
Folion toinen puoli on kirkas ja toinen matta, mutta Parkkisen mukaan ei ole väliä, miten päin foliota käyttää. Eripuolisuus johtuu valmistusprosessista.
”Folion paksuudella on sitäkin enemmän merkitystä. Ohut folio on oiva apu sisäruoanlaitossa, mutta kestävämpi, paksu folio toimii paremmin ulkokeittiössä ja grillatessa. Paksu kestää kovempiakin otteita ja rosoisia pintoja.”
Paksu folio ei myöskään repeydy yhtä herkästi kuin ohut, eli nesteet ja höyryt pysyvät varmemmin folionyytin sisässä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

