Pipari-omenakakku
Juhlavassa hyydytetyssä tuorejuustokakussa maistuvat omenat ja piparkakut.
Vuosituhannen vaihde oli hyydytettyjen, juhlavien tuorejuustokakkujen aikaa. Siitä muistona piparinmakuinen omenakakku. Kuva: Jaana KankaanpääPipari-omenakakku
10–12 annosta
Pohja
- 200 g ruskeita siirappipiparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 7 liivatelehteä
- 2 rkl omenamehua tai vettä
- 4 dl omenasosetta (sokeroimatonta)
- 2 dl sokeria
- 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- kanelia
- siirappipiparkakun paloja
Valmistusohje
Laita leivinpaperipala irtopohjavuokaan (halkaisija 24 senttimetriä). Voitele reunat ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Hienonna piparit monitoimikoneessa ja sekoita sulatetun voin kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle ja hiukan reunoilta ylöspäin.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvaan omenamehuun. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Maista täytteen makeutta. Lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos pohjalle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja koristele vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla, kanelilla ja piparipaloilla.
Vinkki
Jos omenasose on sokeroitua, lisää sokeria puolet vähemmän ja maista makeutta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

