Ranskalainen kalakeitto

Simpukat, katkaravut ja fenkoli tekevät ranskalaisesta kalakeitosta juhlavan ruuan.
Simpukat, katkaravut ja fenkoli tekevät ranskalaisesta kalakeitosta juhlavan ruuan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ranskalainen kalakeitto

4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 (200 g) fenkolia
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l kalalientä
  • 1 laakerinlehti
  • ripaus sahramia tai kurkumaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 500 g ruodotonta kalaa (lohta, siikaa, kuhaa)
  • puolen sitruunan mehu
  • 150 g katkarapuja
  • 8–12 sinisimpukkaa (pakaste)
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Hienonna sipulit, viipaloi porkkanat ja fenkoli. Kiehauta kasvikset kevyesti voissa kattilan pohjalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää murskattu valkosipuli, kalaliemi sekä mausteet. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu kala ja keitä kypsäksi.

Mausta sitruunamehulla. Lisää katkaravut ja kypsät simpukat. Kuumenna keitto. Lisää lehtipersiljaa lopuksi lautaselle.