Chilipopcornit
Maissinjyvät poksutellaan enimmäkseen mikrossa, mutta kattilassa popcornien teko on edullisempaa. Valmiit popcornit kannattaa maustaa lämpiminä.
Kuvassa on tarjolla on tummalla suklaalla kuorrutettuja, chilillä tulistettuja sekä pelkällä suolalla maustettuja poppareita. Kuva: Jaana KankaanpääChilipopcornit
3-4 litraa valmiita poppareita
Ainekset
- 2 dl maissinjyviä
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl voita
- 1 pussi (19 g) sweet chili -dippimausteseosta
- 5 rkl mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje
Kuumenna öljy reilun kokoisessa, kannellisessa kattilassa. Lisää maissinjyvät. Laita kansi kattilan päälle.
Kun jyvät alkavat poksahdella, alenna hieman lämpöä. Ravista muutaman kerran. Kun poksahtelu loppuu, popcornit ovat valmiita. Kaada isoon kulhoon.
Sekoita sulatettuun voihin mausteseos. Kääntele lämpimien poppareiden joukkoon yhdessä juustoraasteen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
