Sillikaviaari on ihana alkupala joulupöytään
Sillikaviaari tai -mousse on suosittu joulun alkupala perunoiden tai ruisleivän kera. Se raikastuu, kun sekaan pilkkoo kotimaisia omenia.
Sillikaviaari on helppo valmistaa ja maistuu niin keitettyjen perunoiden kuin tumman leivän kera. Kuva: Jaana KankaanpääSillikaviaari
- 100 g matjessillifileetä
- 1 prk ranskankermaa
- 0,5 punttia (tai puoli ruukkua) tilliä
- 1 pieni punasipuli tai salottisipuli
- 1 pieni kotimainen omena
- ruohosipulia
Vaahdota ranskankerma hyvin. Valuta matjessilli ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuutioi omena. Hienonna tilli. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa suolaa.
Silppua koristeeksi ruohosipulia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

