Mansikkamisu
Mansikoista, marengeista, kekseistä ja kermavaahdosta syntyy näyttävä uuniton jälkiruoka. Kokoa mansikkamisu juuri ennen tarjoilua, jotta marengit säilyvät rapeina.Mansikkamisu
6–8 annosta
Ainekset
- 1 pak (175 g) kaurakeksejä
- noin 1/2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl mansikoita
- 1 prk (2,5 dl) mansikkakermaa
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- pieniä marenkeja
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Paloittele keksit ja levitä vuokaan (halkaisija noin 22 cm). Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Pohjaan saa jäädä kuivia kohtia.
Paloittele puolet mansikoita. Jos ne ovat kovin hapokkaita, niin ripota hiukan sokeria pinnalle. Levitä mansikanpalat pohjalle.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon jogurtti. Pursota tai levitä vaahto marjojen päälle. Koristele lopuilla mansikoilla, marengilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa melko pian kokoamisen jälkeen.
Vinkki
Kostuta keksimurut vahvalla, sokerilla maustetulla kahvijuomalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


