Peruna-kantarellisalaatti
Uudet perunat voit tarjota vaihteeksi myös jalostettuna salaattina. Satokauden ensimmäiset kantarellilöydöt ja vihreät pavut tuovat ruokaan mukavaa väriä ja maukkautta. Raikas jugurttipohjainen kastike antaa mehevyyttä koko aterialle. Salaatti sopii tosi hyvin grillistä tulevien kalojen tai lihojen rinnalle. Muista tuhlata yrttejä ruokiin runsaasti.Peruna-kantarellisalaatti
4–6 annosta
Ainekset
- noin 1 kg uusia perunoita
- ½ tl suolaa
- 3 kesäsipulia varsineen
- noin 200 g kantarelleja
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- noin 200 g vihreitä papuja
Kastike
- 200 g turkkilaista jugurttia
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- ½ dl kapriksia
- ½ dl ruohosipulisilppua
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- ½ sitruunan kuori raastettuna ja mehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja ripottele perunoille suola, ravistele. Jäähdytä ja puolita. Lisää joukkoon hienonnettu kesäsipuli.
Kääntele peratut ja paloitellut kantarellit pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita, anna ruskistua aavistuksen ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja lisää perunoiden sekaan.
Sulata pakastepapuja muutama minuutti mikrossa. Lisää ne valutettuina perunoiden joukkoon.
Valmista kastike sekoittamalla jugurtin joukkoon loput ainekset.
Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.
Tarjoa kantarellinen perunasalaatti grilliruokien lisänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


