Pasta bolognesen voi tehdä tälläkin tapaa – täydellinen ruoka arkeen
Pastakastike on tehty soijarouheella, joten se sopii myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Soijarouheen voi korvata jauhelihalla tai muulla proteiinivalmisteella.Pasta-annos viimeistellään parmesaanilastuilla. Parmesaanin tilalle voi vuolla lastuja mustaleimaisesta emmentalista tai ripotella valmista juustomurua. Myös vegaaneille on parmesaanin tyyppistä juustoa saatavana.
Pasta bolognese soijakastikkeella
5–6 annosta
- Ainekset
- 500 g spagettia
- vettä, suolaa
- Kastike
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl öljyä
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattisosetta
- 5 dl vettä
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl oreganoa
- 2 rkl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- Pinnalle
- parmesaanilastuja
- persiljaa tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Sulata voi isolla pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Lisää soijarouhe kuivana pannulle ja sekoita kasviksiin. Kaada päälle tomaattisäilykkeet, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jos kastike tuntuu löysältä, niin hauduta lopuksi ilman kantta. Tarkista lopuksi suolan määrä.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kastike lämpimän spagetin joukkoon. Ripottele valmiin annoksen päälle parmesaanilastuja sekä persiljaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


