Grillimarinadit

Herkullisen grilliaterian kruunaa itse tehty marinadi.
Mausta grilliherkut lempeästi, pirteästi tai tulisesti näillä marinadiohjeilla.
Mausta grilliherkut lempeästi, pirteästi tai tulisesti näillä marinadiohjeilla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Grillimarinadit

Pirteä punainen

  • 200 g (1/2 prk) tomaattimurskaa
  • 2 rkl sinappia
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lempeä vihreä

  • 1 dl öljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta basilika- tai lehtipersiljasilppua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • (valkosipulia)

Tulinen musta

  • 3/4 dl soijakastiketta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • pieni pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 pieni punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohjeet

Punainen: Soseuta ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta punaisella marinadilla possunlihaa tai broileria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vihreä: Sekoita ainekset. Mausta vihreällä marinadilla kalaa, äyriäisiä, kasviksia tai siipikarjaa.

Musta: Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa pikku kuutioiksi, samoin kuorittu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään. Marinoi mustalla marinadilla erilaisia lihapaloja, myös luullisia.