Grillimarinadit
Herkullisen grilliaterian kruunaa itse tehty marinadi.

Mausta grilliherkut lempeästi, pirteästi tai tulisesti näillä marinadiohjeilla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Grillimarinadit
Pirteä punainen
- 200 g (1/2 prk) tomaattimurskaa
- 2 rkl sinappia
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lempeä vihreä
- 1 dl öljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta basilika- tai lehtipersiljasilppua
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl mustapippuria
- (valkosipulia)
Tulinen musta
- 3/4 dl soijakastiketta
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- pieni pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 pieni punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl siirappia
Valmistusohjeet
Punainen: Soseuta ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta punaisella marinadilla possunlihaa tai broileria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vihreä: Sekoita ainekset. Mausta vihreällä marinadilla kalaa, äyriäisiä, kasviksia tai siipikarjaa.
Musta: Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa pikku kuutioiksi, samoin kuorittu inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset keskenään. Marinoi mustalla marinadilla erilaisia lihapaloja, myös luullisia.
Osaston luetuimmat
- Tiesitkö, että Sinisen Lenkin nimi on lähtöisin mustikoista? Makkara täyttää jo 60 vuotta1.2.
- Tässä on Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja ‒ ylöjärveläinen savusaunaperinne kantoi voittoon1.2.
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Jäikö kahvia yli? Näin valmistat siitä samettista kiisseliä27.1.
- Kinkkupiirakka30.12.2015
- Kuuluuko kalakeittoon porkkana vai ei? – Keittiömestari sanoo painavan sanansa ja kertoo, mitä virhettä ei pidä tehdä31.1.
- Nämä ovat suosituimmat kouluruoat ‒ löytyykö oma suosikkisi listalla?30.1.