Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Jauheliha-kasviskastike

Pelkästään juureksista kastikkeeseen tulee jo puoli kiloa kasvislisää.
Pelkästään juureksista kastikkeeseen tulee jo puoli kiloa kasvislisää. Kuva: Carolina Husu

Jauheliha-kasviskastike

5—6 annosta

Ainekset

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • noin 2 dl vettä
  • 2 kasvisliemi- tai fondikuutiota
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 ½ tl basilikaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

Hienonna kuoritut sipulit. Leikkaa kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilput. Lisää sitten juureskuutiot hetkesi. Kokoa kasvikset laidalle ja ruskista jauheliha keskellä pannua.

Lisää tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla, välillä sekoitellen noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kastike pastan kera tai uuniperunoiden täytteenä.

Vinkki!

Jos sinulla on herkkukurkuista jäänyttä lientä, niin korvaa vesi sillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viinivinkki

Argentiinalainen luomupunaviini Michel Torino Cuma Organic Malbec (9,98 euroa) on lempeätanniininen, mehevän hedelmäinen ja tummien marjojen sävyttämä palanpainike niin lihaisille grilliruuille kuin pizzoille. Lorauta viiniä vähän myös haudutettavaan kastikkeeseen.