Jauheliha-kasviskastike
Jauheliha-kasviskastike
5—6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 1 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- noin 2 dl vettä
- 2 kasvisliemi- tai fondikuutiota
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ tl timjamia
- 1 ½ tl basilikaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit. Leikkaa kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilput. Lisää sitten juureskuutiot hetkesi. Kokoa kasvikset laidalle ja ruskista jauheliha keskellä pannua.
Lisää tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla, välillä sekoitellen noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kastike pastan kera tai uuniperunoiden täytteenä.
Vinkki!
Jos sinulla on herkkukurkuista jäänyttä lientä, niin korvaa vesi sillä.
Viinivinkki
Argentiinalainen luomupunaviini Michel Torino Cuma Organic Malbec (9,98 euroa) on lempeätanniininen, mehevän hedelmäinen ja tummien marjojen sävyttämä palanpainike niin lihaisille grilliruuille kuin pizzoille. Lorauta viiniä vähän myös haudutettavaan kastikkeeseen.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan