Jauheliha-kasviskastike

Jauheliha-kasviskastike
5—6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 1 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- noin 2 dl vettä
- 2 kasvisliemi- tai fondikuutiota
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ tl timjamia
- 1 ½ tl basilikaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit. Leikkaa kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna paistokasarissa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilput. Lisää sitten juureskuutiot hetkesi. Kokoa kasvikset laidalle ja ruskista jauheliha keskellä pannua.
Lisää tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla, välillä sekoitellen noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kastike pastan kera tai uuniperunoiden täytteenä.
Vinkki!
Jos sinulla on herkkukurkuista jäänyttä lientä, niin korvaa vesi sillä.
Viinivinkki
Argentiinalainen luomupunaviini Michel Torino Cuma Organic Malbec (9,98 euroa) on lempeätanniininen, mehevän hedelmäinen ja tummien marjojen sävyttämä palanpainike niin lihaisille grilliruuille kuin pizzoille. Lorauta viiniä vähän myös haudutettavaan kastikkeeseen.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.