Broilerivokki valmistuu kätevästi myös paistinpannussa – täyttävä arkiruoka
Nopeasti kypsyvänä broileri sopii mainiosti vokkiruokiin. Varsinaista vokkipannua ei välttämättä tarvita, sillä vokin voi valmistaa myös isossa paistinpannussa.
Koska viimeksi valmistit vokkia? Pakastekasviksista vokki valmistuu tuossa tuokiossa. Kuva: Sanne KatainenErilaisia vokkivihanneksia löytyy kaupoista lukuisia, joten valinnanvaraa löytyy. Nuudeleiksi kannattaa valita täysjyväinen versio.
Broilerivokki
4 annosta
- Ainekset
- 400–500 g broilerinfileesuikaleita, maustamattomia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ketjap manis soijakastiketta
- 2 rkl makeaa chilitahnaa
- 1 rkl soijaa
- 2 dl vettä
- 450 g vokkivihanneksia (pakaste, esim. lehtikaali-kasvis)
- 100 g täysjyvänuudeleita
- Viimeistelyyn
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Paista broilerinfileesuikaleet rasvassa kypsiksi ahkerasti sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut sipulit, maustetahnat, vesi ja vokkivihannekset. Kuumenna, ja anna kiehua nuudeleiden kypsymisen ajan.
Keitä kattilassa vettä ja lisää nuudelit. Anna kypsyä nuudelipussin ohjeen mukainen aika. Valuta nuudelit ja lisää ne vokin joukkoon. Viimeistele korianterilla ja tarjoa heti.
Vinkki: Soijat ja chilitahna ovat suolaisia, joten muuta suolalisäystä ei tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

