Täyteläinen kalakeitto

Tämän kalakeiton salaisuus on sulatejuusto, joka liukenee liemeen ja tekee sen täyteläiseksi. Kalat lisätään vasta ihan lopuksi pakasteherneiden kanssa ja viimeistellään herkku tillisilpulla.
Vikkelästi syntyvä maukas kalakeitto saa täyteläisyyttä sulatejuustosta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täyteläinen kalakeitto

5 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 10 cm pala purjoa
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g palsternakka
  • 1 rkl voita
  • 1 l kalalientä
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 450 g kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
  • 1 pkt (250 g) sulatejuustoa
  • 350 g vaaleaa kalaa fileenä (ruodoton, nahaton)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi halkaistu huuhdeltu purjo. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota kasvikset voissa keittokattilassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kalaliemi ja mausteet.

Kuori ja paloittele perunat, lisää keittoon. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto kattilaan nokareina. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut.

Paloittele kalat ja lisää ne keittoon herneiden kanssa. Anna hautua muutama minuutti.

Lisää tillisilppu ja tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa lisänä ruisleipää.