Täyteläinen kalakeitto
Tämän kalakeiton salaisuus on sulatejuusto, joka liukenee liemeen ja tekee sen täyteläiseksi. Kalat lisätään vasta ihan lopuksi pakasteherneiden kanssa ja viimeistellään herkku tillisilpulla.Täyteläinen kalakeitto
5 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 10 cm pala purjoa
- 200 g porkkanaa
- 100 g palsternakka
- 1 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- ½ tl valkopippuria
- 2 laakerinlehteä
- 450 g kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
- 1 pkt (250 g) sulatejuustoa
- 350 g vaaleaa kalaa fileenä (ruodoton, nahaton)
- 2 dl pakasteherneitä
- ½ dl tilliä silputtuna
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi halkaistu huuhdeltu purjo. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota kasvikset voissa keittokattilassa.
Lisää kalaliemi ja mausteet.
Kuori ja paloittele perunat, lisää keittoon. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto kattilaan nokareina. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut.
Paloittele kalat ja lisää ne keittoon herneiden kanssa. Anna hautua muutama minuutti.
Lisää tillisilppu ja tarkista maku.
Tarjoa lisänä ruisleipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

