Ruoka Akatemia herättelee päättäjiä suomalaiseen ruokajärjestelmään
Ensimmäisessä seminaaripäivässä elokuussa keskustellaan ilmastonmuutoksesta.Eduskunta on myöntänyt TTS Työtehoseuralle rahoituksen käynnistää Ruoka Akatemian, joka kohdistuu päättäjille, vaikuttajille ja medialle.
Ruoka Akatemian tavoitteena on välittää monipuolista tietoa ja herättää keskustelua suomalaisesta ruokajärjestelmästä. Ensimmäiseen akatemiaan kuuluu seminaaripäivä elokuussa ja kaksipäiväinen kenttäjakso syyskuussa.
Seminaaripäivässä avataan suomalaisen ruokajärjestelmän kokonaiskuvaa ja keskustellaan ilmastonmuutoksesta, kertoo Ruoka Akatemiaa vetävä varatoimitusjohtaja Anna-Maija Kirkkari Työtehoseurasta.
Kenttäjaksolla vieraillaan muun muassa maatilalla, teurastamossa ja logistiikkakeskuksessa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Akatemian suojelijaksi.
Tavoitteena on saada Ruoka Akatemian toiminta pysyväksi ja järjestää syksyisin ja keväisin seminaaripäivät ja kenttäjaksot. Osallistujat Ruoka Akatemiaan kutsutaan, mutta sisältöä avataan muillekin.
Ruoka Akatemian asiantuntijapuheenvuorot välitetään verkon välityksellä ja ovat näin kaikkien saatavilla. Ruoka Akatemian kotisivut ja Twitter-tili on juuri avattu, toteaa Kirkkari.
Ruoka Akatemian toteuttaa TTS Työtehoseura yhdessä laajan verkoston kanssa. Ohjausryhmää johtaa ylijohtaja Minna-Mari Kaila maa- ja metsätalousministeriöstä ja jäseninä on mukana ylintä johtoa MTK:sta, Elintarviketeollisuusliitosta, Päivittäistavarakaupan liitosta, Luonnonvarakeskus Lukesta, Helsingin yliopistosta, Sitrasta, WWF:stä, Motiva:sta, Ympäristöministeriöstä, Kuluttajaliitosta, Marasta, 4H-liitosta, ProAgriasta ja Isku Oy:stä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

