Puurobaarikärpänen on töihin kiiruhtava nuori nainen
Puuro on terveystietoisen valinta. Siitä ennakoidaan tulevaa ruokatrendiä.Pyörillä kulkeva puurobaari on vieraillut kesän ajan festareilla. Tällä hetkellä sen löytää Helsingin keskustasta. Baaritarjoilu on erityisesti nuorten naisten suosiossa.
"Puurolla palataan ruotuun loman jälkeen, se otetaan aamupalaksi työpaikalle mukaan", kertoo baarista vastaava Juho Hokkanen. "Puuro maistuu erityisesti naisille."
"Ja bodareille!", huikkaa puurokojulta juuri poistuva asiakas.
"Vakioasiakkaat varautuvat jättämällä puuron kotona keittämättä ja hakevat aamupalansa meiltä", jatkaa Hokkanen.
Puuro keitetään suomalaisista luomukaurahiutaleista. Siihen saa lisukkeeksi erilaisia pähkinöitä, pakastemarjoja, turkkilaista jukurttia ja hillokkeita.
Baarin pyörittäjät keittävät hillot itse suomalaisista raaka-aineista ja valmistavat myös muut lisukkeet. Yrittäjät ovat Haaga Helian pian valmistuvia keittiömestariopiskelijoita.
Puuro kiinnostaa myös turisteja, kun he kuulevat sen olevan perinteistä suomalaista ruokaa.
Hokkanen uskoo puuronsyönnin olevan nouseva trendi.
"Puuro on nousemassa ja olemme mukana luomassa trendiä. Vuoden, kahden sisällä se tulee olemaan vielä isompi juttu. Tanskassa se on ollut suosittu jo muutaman vuoden ajan."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

