Tänään on ruisleivän päivä – Juhli sitä tekemällä helppoja rukiisia muikkupitsoja
Kalevalan päivä on myös Suomalaisen ruokakulttuurin päivä, jolloin juhlitaan erityisesti kansallisruokaamme ruisleipää.
Pitsaakin ehdotettiin kansallisruuaksi. Siitä voi tehdä Suomi-version käyttämällä pohjana ruisleipää ja täytteenä kotimaista kalaa. Kuva: Jaana KankaanpääSuomen kansallisruoka on ruisleipä, jonka päivää vietetään tänään 28. helmikuuta.
Suomalaiset syövät tätä herkkua jopa 16 kiloa henkeä kohti vuodessa. Jos hiihdossa ei ihan olla päästy maailmanmestareiksi, niin ruisleivän syönnissä ollaan.
Meillä tunnetaan sellaisetkin erikoisuudet kuin ruishampurilainen ja ruispitsa. Juhlapäivän kunniaksi kannattaa kokeilla helppoja rukiisia muikkupitsoja, jotka valmistuvat kätevästi ruispalaleivistä ja savumuikuista. Toki kalana voi käyttää muutakin savukalaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
