Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruisleipä
Hyvinvointi
|
Tiedätkö, montako viipaletta ruisleipää tulisi syödä päivässä? Vain harva pääsee täysjyvätavoitteeseen
Elintarviketeollisuus
|
Fazerin suosikkiruisleipä katosi kaupoista: ”Veitsellä kovan leivän leikkaaminen koetaan epäkäytännölliseksi”
Ruoka
|
”Ruisleipä ei ole nuorille itsestäänselvyys” – Yli 55-vuotiaat toivovat leivältä terveellisyyttä, nuoremmat näyttävyyttä
Ruoka
|
Kuinka monta ruisleipäviipaletta pitikään syödä? Vaasan tuo pakkauksiin ravintosuosituksiin ohjaavan selkomerkinnän
Reseptit
|
Loppuuko leipä kaupoista? Näin leivot itse helposti ja nopeasti
Ruoka
|
Ruista ranteeseen! Ruisleipäpäivänä kunnioitetaan suomalaisen ruokakulttuurin yhtä peruspilaria
Tilaajalle
Reseptit
|
Leivo ruispaloja helposti kotona: Tässä uusi luottoreseptisi
Ruoka
|
Kotimainen ruis loppuu kesken – ”Tuonnille voi olla tarvetta”
Kasvintuotanto
|
Ruista riittää leipiin syksyyn asti, vaikka sato jäi pieneksi
Elintarviketeollisuus
|
Leivät nostettiin tikun nokkaan – näin leipomot kommentoivat suolasyytöstä: ”Jos ei maistu hyvältä, jää se syömättä”
Tilaajalle
Ruoka
|
Tiedätkö, kuinka monta ruisleipäpalaa tarvitset päivän täysjyvätarpeeseen?
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Norjan matkalla tajusin jotain merkittävää: Maailman paras leipä tulee Suomesta
Ruoka
|
Suomalainen syö leipää 40 kiloa vuodessa – siitä huolimatta kuidunsaannissa on vielä paljon tekemistä
Ruoka
|
Muistatko ajan ennen ruispalaleipiä? Reikäleipien ja limppujen aikakaudesta ei ole kovinkaan kauaa
Tilaajalle
Ruoka
|
Hyvää ruisleipäpäivää! Suomalaisille ruis on yhä suosituin leipävilja ja tärkeä kuidun lähde
Ruoka
|
Tuo kansallismaisema ruokapöytään: Neljä perinneruokareseptiä, joita kannattaa kokeilla
Reseptit
|
Kappelileipää kannattaa kokeilla: Lohi tekee retroherkusta ruokaisan
Ruoka
|
Ruisleipä voi ehkäistä suolistosyöpää – täysjyvän vaikutuksista uutta näyttöä
Kasvintuotanto
|
Ruisleipä leivotaan tulevanakin talvena kotimaisesta rukiista, vaikka sää koetteli kasvustoja
Ruoka
|
Maailman suurin ruisleipäleipomo löytyy Lahdesta – linjastolta valmistuu yli 20 000 leipää tunnissa
Ruoka
|
Hyvää ruisleipäpäivää! Näin Suomi jakautuu eri ruisleipäalueisiin
Kolumni
Helena Petäistö
Ruoka
|
Suomesta saatavat patongit ovat alkuperäisen irvikuvia ‒ tämä tekee leivästä herkun
Ruoka
|
Tiedätkö, syötkö tarpeeksi täysjyvää? Näin se on helppo tarkistaa
Ruoka
|
Hapanjuureen leivotut pullat ovat myyntihitti ‒ Mylläri-Miia leipoo omista jauhoista niin paljon kuin ehtii ja kauppa käy
Ruoka
|
Länsi oli ennen kovan ja itä pehmeän leivän aluetta – paikallisia leipiä pääsee maistelemaan kesän matkoilla
Tässäkin olemme maailmanmestareita! – Tänään vietetään ruisleivän päivää
Näillä kahdella perustuotteella saat ruokavalioosi roimasti lisää terveellistä täysjyvää
Yöherääminen ei haittaa, kun on kysymys ruisleivän teosta: "Onnekseni sain lahjaksi yli sata vuotta vanhaa vahvaa ruisjuurta"
"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta
Metsästäjän ruislämppäri
Leipäkulttuureissa hurjia eroja: Ruisleipä on suomalainen erikoisuus, jota syömällä ruokkii samalla suolistomikrobistonsa – monissa maissa leipävilja on lähes pelkästään vehnää
Kaura lisää suosiotaan suomalaisilla leipämarkkinoilla — ruis on kuitenkin yhä suosikki
Tallimestarin kiisseli
Tutkimus: Suomalaiset pitävät ruisleipää kiinnostavimpana leipänä
Vaikka ruissato jäi niukahkoksi, varastot takaavat, että leipureille riittää kotimaista ruista
Tiesitkö, että olemme ennätyskansaa myös tässä: suomalaiset syövät eniten ruista maailmassa
Vain tumma leipäkö on terveellistä? Vanha ajatus joutaa romukoppaan, kuitataan Leipätiedotuksesta
Kolumni
Riitta Mustonen
Ruisleipä
Hellan kulmalla: Ruisleipää matkan jälkeen
Tänään on ruisleivän päivä – Juhli sitä tekemällä helppoja rukiisia muikkupitsoja
Makea piirakkalevy eli lentokenttä on maaseutuleipomon kestosuosikki
Kolumni
Maria Latokartano
Nokkela oivallus yhdisti kyläilyn ja ruisleivän leipomisen – ja siirtää osaamista nuorille
Herkkutattivaahto
Helle pysäytti savonlinnalaisleipomon ruisleipätuotannon: "Mieluummin on myymättä mitään, kuin myy huonoa"
Vuoden Kotileipuri -kilpailu keskittyy ruisleipään
Tänään vietetään rukiin päivää, mutta vaatimattomasti – Helsingissä jaetaan leipää aamumatkalaisille
Ruisleipä hyväksyttiin mukinoitta kansallisruuaksi ja kulutus ponkaisi nousuun
Leipä vai limppu – Sarka-museon näyttely valaisee ruisleivän historiaa
Kalahampurilainen
Kolumni
Henni Laitala
Turvalliset tuntumat
MT:n lukijat sen tietävät: Nämä ovat suomalaisin vaate, ammatti ja urheilulaji
Kolumni
MT toimitus
Kantrin juhlamenu Tertin tapaan
Suomalainen ruokakulttuuri elää jatkuvasti – peruna ja jokapäiväinen liha-annos uusia piirteitä, puuro pitää pintansa
Saariston silakkakeitto
Jääkellarin siikaa ruisleivällä
Korteniemen tilalla viljellään ruista perinteisin menetelmin – "Sirpillä leikkaaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä"
VTT: Kovat ruisnaksut ja pehmeä ruisleipä pitävät nälän loitolla – huokoinen rakenne yhdistävä tekijä
Suomalaisesta rukiista tulevaisuuden vientituote?
Kolumni
MT toimitus
Leipojan luonne
Kuluttaja-lehti: Pirkka-kauraviipaleissa kauraa vain aavistuksen yli 10 prosenttia
Rukiin tuoksu ja maku - niissä on sitä jotain
Ruisleipä on hyvää
Suomalainen kannustaa MM-hiihdoissa ruisleivän voimin
Suomalaisen rukiin päivä synnytti leipäjonon Helsingin Kamppiin
Juuri antaa ruisleivälle rakenteen ja maun
Hyvän taikinajuuren voi periä tai tehdä itse
Ruisleipä on Suomen kansallisruoka — pitsa jäi äänestyksen hännille
Neljännes myydystä leivästä on jo ulkomaista
Alhaisen sakoluvun ruis parasta mämmiin ja hapanleipään
Sosiaalisten tilanteiden pelastus? Fazer kehitti ruisleivän, joka ei pieretä
Luomuleipää lähelle ja lehmille
Ruisleipää 1800-luvun juuresta – hyvä limppu syntyy myös sähköuunissa
Suosittu ruisleipä ei löydä leipojaa – koneet myyntiin
Kolumni
MT toimitus
Rukiista
Tumma leipä kiilasi myynnissä vaalean leivän ohi
Linkosuo investoi seitsemän miljoonaa ruissipseihin
Kolumni
MT toimitus
Leipureille lykkyä!
Kuumat sienileivät
VALIKOIMA
Siistiä paalin pyöritystä
JUURI
Leivotaan juurevat lämpimäiset
Hellan kulmalla En syö!
Kaikki Fazerin ruisleivät leivotaan nyt suomalaisesta rukiista
Fazer leipoo vain kotimaisesta rukiista
Saksalaista possua suomalaisen ruisleivän välissä
Hintataistelu nakertaa leipomoita
SAANTI
Paluu säännölliseen ateriarytmiin
Ruiseväs
Lapsi saa rautaa lihasta ja kalasta
Perinnepurtavaa kesän tapahtumissa
Vilja-ala laskee viisi prosenttia
Suomalainen luottaa ruisleipään ja perunaan
Kaura päihittää rukiin ravintoarvoissa
Kirja Taikinaterapiaa rukiin ystäville
Rukiissa on voimaa luultua enemmän
Tuote saattaa syödä kilpailijansa pois markkinoilta
Kauppa haukkaa hinnoista suurimman palan
Säännöllinen ruokarytmi pitää nälän kurissa