Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt:
Arla lopetti yhteistyön ison maitotilan kanssa – nyt tilaa haetaan konkurssiin
Uutiset:
Suomen Pisa-tulosten luisu jyrkkenee entisestään – matematiikassa jo neljännes oppilaista menestyi heikosti
MT:n sovellus uudistui
Käytät uutta sovellusta - anna palautetta
Ruisleipä
Ruisleipä leivotaan tulevanakin talvena kotimaisesta rukiista, vaikka sää koetteli kasvustoja
Maatalous
|
Kasvintuotanto
25.10.
Maailman suurin ruisleipäleipomo löytyy Lahdesta – linjastolta valmistuu yli 20 000 leipää tunnissa
Ruoka
|
Ruoka
4.9.
Hyvää ruisleipäpäivää! Näin Suomi jakautuu eri ruisleipäalueisiin
Ruoka
|
Ruoka
28.2.
Kolumni
Helena Petäistö
Suomesta saatavat patongit ovat alkuperäisen irvikuvia ‒ tämä tekee leivästä herkun
Mielipide
|
Ruoka
9.12.2022
Tiedätkö, syötkö tarpeeksi täysjyvää? Näin se on helppo tarkistaa
Ruoka
|
Ruoka
15.11.2022
Hapanjuureen leivotut pullat ovat myyntihitti ‒ Mylläri-Miia leipoo omista jauhoista niin paljon kuin ehtii ja kauppa käy
Ruoka
|
Ruoka
14.10.2022
Länsi oli ennen kovan ja itä pehmeän leivän aluetta – paikallisia leipiä pääsee maistelemaan kesän matkoilla
Ruoka
|
Ruoka
5.7.2022
Tässäkin olemme maailmanmestareita! – Tänään vietetään ruisleivän päivää
Ruoka
28.2.2022
Näillä kahdella perustuotteella saat ruokavalioosi roimasti lisää terveellistä täysjyvää
Ruoka
23.1.2022
Yöherääminen ei haittaa, kun on kysymys ruisleivän teosta: "Onnekseni sain lahjaksi yli sata vuotta vanhaa vahvaa ruisjuurta"
Ruoka
22.1.2022
"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta
Ruoka
1.12.2021
Metsästäjän ruislämppäri
Ruoka
|
Resepti
24.9.2021
Leipäkulttuureissa hurjia eroja: Ruisleipä on suomalainen erikoisuus, jota syömällä ruokkii samalla suolistomikrobistonsa – monissa maissa leipävilja on lähes pelkästään vehnää
Ruoka
12.9.2021
Kaura lisää suosiotaan suomalaisilla leipämarkkinoilla — ruis on kuitenkin yhä suosikki
Ruoka
24.8.2021
Tallimestarin kiisseli
Ruoka
|
Resepti
12.3.2021
Tutkimus: Suomalaiset pitävät ruisleipää kiinnostavimpana leipänä
Ruoka
26.2.2021
Vaikka ruissato jäi niukahkoksi, varastot takaavat, että leipureille riittää kotimaista ruista
Maatalous
21.10.2020
Tiesitkö, että olemme ennätyskansaa myös tässä: suomalaiset syövät eniten ruista maailmassa
Ruoka
27.2.2020
Vain tumma leipäkö on terveellistä? Vanha ajatus joutaa romukoppaan, kuitataan Leipätiedotuksesta
Ruoka
6.2.2020
Kolumni
Riitta Mustonen
Ruisleipä
Ruoka
16.1.2020
Hellan kulmalla: Ruisleipää matkan jälkeen
Ruoka
16.3.2019
Tänään on ruisleivän päivä – Juhli sitä tekemällä helppoja rukiisia muikkupitsoja
Ruoka
28.2.2019
Makea piirakkalevy eli lentokenttä on maaseutuleipomon kestosuosikki
Lukemisto
15.1.2019
Kolumni
Maria Latokartano
Nokkela oivallus yhdisti kyläilyn ja ruisleivän leipomisen – ja siirtää osaamista nuorille
Mielipide
16.12.2018
Aarre |
Herkkutattivaahto
Ruoka
|
Resepti
29.8.2018
Helle pysäytti savonlinnalaisleipomon ruisleipätuotannon: "Mieluummin on myymättä mitään, kuin myy huonoa"
Ruoka
31.7.2018
Vuoden Kotileipuri -kilpailu keskittyy ruisleipään
Ruoka
31.5.2018
Tilaajalle
Tänään vietetään rukiin päivää, mutta vaatimattomasti – Helsingissä jaetaan leipää aamumatkalaisille
Ruoka
28.2.2018
Tilaajalle
Ruisleipä hyväksyttiin mukinoitta kansallisruuaksi ja kulutus ponkaisi nousuun
Ruoka
22.2.2018
Tilaajalle
Leipä vai limppu – Sarka-museon näyttely valaisee ruisleivän historiaa
Ruoka
17.2.2018
Tilaajalle
Kalahampurilainen
Ruoka
|
Resepti
16.2.2018
Kolumni
Henni Laitala
Turvalliset tuntumat
Mielipide
14.2.2018
Tilaajalle
MT:n lukijat sen tietävät: Nämä ovat suomalaisin vaate, ammatti ja urheilulaji
Lukemisto
6.12.2017
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Kantrin juhlamenu Tertin tapaan
Mielipide
15.11.2017
Tilaajalle
Suomalainen ruokakulttuuri elää jatkuvasti – peruna ja jokapäiväinen liha-annos uusia piirteitä, puuro pitää pintansa
Ruoka
17.10.2017
Tilaajalle
Saariston silakkakeitto
Ruoka
|
Resepti
13.10.2017
Jääkellarin siikaa ruisleivällä
Ruoka
|
Resepti
25.8.2017
Korteniemen tilalla viljellään ruista perinteisin menetelmin – "Sirpillä leikkaaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä"
Lukemisto
9.7.2017
Tilaajalle
VTT: Kovat ruisnaksut ja pehmeä ruisleipä pitävät nälän loitolla – huokoinen rakenne yhdistävä tekijä
Ruoka
3.7.2017
Tilaajalle
Suomalaisesta rukiista tulevaisuuden vientituote?
Maatalous
30.6.2017
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Leipojan luonne
Mielipide
19.4.2017
Tilaajalle
Kuluttaja-lehti: Pirkka-kauraviipaleissa kauraa vain aavistuksen yli 10 prosenttia
Ruoka
17.3.2017
Tilaajalle
Rukiin tuoksu ja maku - niissä on sitä jotain
Ruoka
14.3.2017
Tilaajalle
Ruisleipä on hyvää
Ruoka
11.3.2017
Tilaajalle
Suomalainen kannustaa MM-hiihdoissa ruisleivän voimin
Ruoka
3.3.2017
Tilaajalle
Suomalaisen rukiin päivä synnytti leipäjonon Helsingin Kamppiin
Ruoka
28.2.2017
Tilaajalle
Juuri antaa ruisleivälle rakenteen ja maun
Ruoka
14.2.2017
Tilaajalle
Hyvän taikinajuuren voi periä tai tehdä itse
Ruoka
13.2.2017
Tilaajalle
Ruisleipä on Suomen kansallisruoka — pitsa jäi äänestyksen hännille
Ruoka
19.1.2017
Tilaajalle
Neljännes myydystä leivästä on jo ulkomaista
Lukemisto
12.9.2016
Tilaajalle
Alhaisen sakoluvun ruis parasta mämmiin ja hapanleipään
Maatalous
9.9.2016
Tilaajalle
Sosiaalisten tilanteiden pelastus? Fazer kehitti ruisleivän, joka ei pieretä
Ruoka
1.9.2016
Tilaajalle
Luomuleipää lähelle ja lehmille
Uutiset
25.3.2016
Ruisleipää 1800-luvun juuresta – hyvä limppu syntyy myös sähköuunissa
Ruoka
18.3.2016
Suosittu ruisleipä ei löydä leipojaa – koneet myyntiin
Uutiset
27.2.2016
Kolumni
MT toimitus
Rukiista
Mielipide
15.2.2016
Tumma leipä kiilasi myynnissä vaalean leivän ohi
Ruoka
11.2.2016
Linkosuo investoi seitsemän miljoonaa ruissipseihin
Ruoka
11.2.2016
Kolumni
MT toimitus
Leipureille lykkyä!
Mielipide
13.1.2016
Tilaajalle
sanottua
Uutiset
26.10.2015
Tilaajalle
Kuumat sienileivät
Ruoka
|
Resepti
16.10.2015
VALIKOIMA
Lukemisto
16.10.2015
Tilaajalle
Yhdistys
Uutiset
30.9.2015
Tilaajalle
Siistiä paalin pyöritystä
Uutiset
30.9.2015
Tilaajalle
Leivotaan juurevat lämpimäiset
Lukemisto
25.9.2015
Tilaajalle
JUURI
Lukemisto
25.9.2015
Tilaajalle
Hellan kulmalla En syö!
Lukemisto
18.9.2015
Tilaajalle
Kaikki Fazerin ruisleivät leivotaan nyt suomalaisesta rukiista
Uutiset
11.9.2015
Tilaajalle
Fazer leipoo vain kotimaisesta rukiista
Ruoka
10.9.2015
Saksalaista possua suomalaisen ruisleivän välissä
Uutiset
9.9.2015
Tilaajalle
Hintataistelu nakertaa leipomoita
Uutiset
24.8.2015
Tilaajalle
SAANTI
Lukemisto
14.8.2015
Tilaajalle
Paluu säännölliseen ateriarytmiin
Lukemisto
14.8.2015
Tilaajalle
Ruiseväs
Ruoka
|
Resepti
14.8.2015
Lapsi saa rautaa lihasta ja kalasta
Lukemisto
24.7.2015
Tilaajalle
Perinnepurtavaa kesän tapahtumissa
Lukemisto
17.7.2015
Tilaajalle
Vilja-ala laskee viisi prosenttia
Maatalous
3.7.2015
Tilaajalle
Suomalainen luottaa ruisleipään ja perunaan
Uutiset
22.6.2015
Kaura päihittää rukiin ravintoarvoissa
Uutiset
12.6.2015
Tilaajalle
Kirja Taikinaterapiaa rukiin ystäville
Lukemisto
5.6.2015
Tilaajalle
Rukiissa on voimaa luultua enemmän
Lukemisto
29.5.2015
Tilaajalle
Tuote saattaa syödä kilpailijansa pois markkinoilta
Uutiset
27.5.2015
Tilaajalle
Kauppa haukkaa hinnoista suurimman palan
Uutiset
9.3.2015
Tilaajalle
Säännöllinen ruokarytmi pitää nälän kurissa
Uutiset
23.1.2015
Tilaajalle
Sauna ja ruisleipä ovat syvintä suomalaisuutta
Uutiset
9.1.2015
Tilaajalle
Oululaisen jälkiuunileivän ruis nyt täysin suomalaista
Uutiset
9.1.2015
Tilaajalle
Ruisleipä on suomalaisen sitkeyden symboli
Ruoka
8.1.2015
Oululaisen jälkiuunileipä nyt täysin suomalaisesta rukiista
Maatalous
8.1.2015
Maalaistytöstä tuli ruokakasvatuksen äiti
Uutiset
12.12.2014
Tilaajalle
Lähileipää kuntakeittiöön, kiitos!
Uutiset
3.10.2014
Tilaajalle
Vaihtelu on aina hyväksi
Uutiset
3.10.2014
Tilaajalle
KANSAN SUUSTA Ruista ranteeseen
Uutiset
26.9.2014
Tilaajalle
Viime vuoden viljasadosta vietiin viidennes
Uutiset
12.9.2014
Tilaajalle
Ruisleivän suomalaisuus tärkeää
Uutiset
27.8.2014
Tilaajalle
Kansa tietää
Uutiset
27.8.2014
Tilaajalle
”Ruisleipä pitää valmistaaSuomessa”
Uutiset
27.8.2014
Tilaajalle
Kansa tietää
Pääkirjoitus
27.8.2014
Leipä kotimaasta
Pääkirjoitus
23.7.2014
Nurmeksen leipomot luottavat perinteisiin
Uutiset
21.7.2014
Tilaajalle
Perheyritys
Uutiset
21.7.2014
Tilaajalle