Nokkos-hernepesto
Luonto pukkaa monenmoista aarretta. Yksi parhaimmista on nokkonen. Se sopii nuorena noukittuna ja ryöpättynä niin keittojen, muhennosten, kastikkeiden, lettujen kuin vaikka pestonkin ainekseksi. Kokeile herneillä raikastettua tahnaa kastikkeeksi pastalle tai varhaisperunoille – ei hullumpaa.
Luonto antaa monenlaista suuhun pantavaa. Lisää nokkospestoon vähän pakasteherneitä, niin sen väri pysyy raikkaan vihreänä. Kuva: Kari SalonenNokkos-hernepesto
noin 6 annosta
Ainekset
- 150 g käsiteltyjä nokkosen lehtiä
- 1 dl pakasteherneitä
- 1 dl manteleita paahdettuna
- 1 dl mustaleimaemmentaalia raasteena
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl hunajaa
- ½–1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Kiehauta noin pari litraa vettä ja keitä nokkosia noin 4 minuuttia. Siivilöi ja purista vesi pois.
Mittaa monitoimikoneen kulhoon nokkoset, sulaneet herneet, mantelit, juustoraaste, kuorittu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Hienonna tasaiseksi.
Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarjoa hehkeä viherpesto pastan, kalaruokien, grillilihan tai vaikka uusien perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

