Nokkos-hernepesto

Luonto pukkaa monenmoista aarretta. Yksi parhaimmista on nokkonen. Se sopii nuorena noukittuna ja ryöpättynä niin keittojen, muhennosten, kastikkeiden, lettujen kuin vaikka pestonkin ainekseksi. Kokeile herneillä raikastettua tahnaa kastikkeeksi pastalle tai varhaisperunoille – ei hullumpaa.
Luonto antaa monenlaista suuhun pantavaa. Lisää nokkospestoon vähän pakasteherneitä, niin sen väri pysyy raikkaan vihreänä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nokkos-hernepesto

noin 6 annosta

Ainekset

  • 150 g käsiteltyjä nokkosen lehtiä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 dl manteleita paahdettuna
  • 1 dl mustaleimaemmentaalia raasteena
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • ½–1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kiehauta noin pari litraa vettä ja keitä nokkosia noin 4 minuuttia. Siivilöi ja purista vesi pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa monitoimikoneen kulhoon nokkoset, sulaneet herneet, mantelit, juustoraaste, kuorittu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Hienonna tasaiseksi.

Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarjoa hehkeä viherpesto pastan, kalaruokien, grillilihan tai vaikka uusien perunoiden kanssa.