Paahdetut kaalit ja juustokastike
Ruusukaalia, kukkakaalia ja parsakaalia – kolmen kaalin kombosta syntyy herkullinen ateria, kun paahdat kaalit ja kaadat päälle juustokastiketta.
Ruusukaalia, kukkakaalia ja parsakaalia – kolmen kaalin kombosta syntyy herkullinen ateria, kun paahdat kaalit ja kaadat päälle juustokastiketta. Kuva: Jaana KankaanpääPaahdetut kaalit ja juustokastike
4 annosta
Ainekset
- 400 g ruusukaalia
- 300 g kukkakaalia
- 300 g parsakaalia
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl Kiehu-maitoa
- 1 pussi (150 g) punaleimaemmentaljuustoraastetta
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje
Huuhtele kaalit. Leikkaa ruusukaalit halki. Irrota kukka- ja parsakaaleista nuput. Sulata voi uunipannulla 200 asteessa ja ripottele mausteet voisulaan. Levitä kaalit pannulle. Kääntele kaaleja voi-mausteseoksessa, jotta ne maustuvat tasaisesti. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Sulata kastikkeen voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vatkaten kattilaan. Kuumenna pari minuuttia. Sekoita juustoraaste kastikkeeseen ja kuumenna, kunnes sulaa. Mausta valkopippurilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

