Paahdetut kaalit ja juustokastike

Ruusukaalia, kukkakaalia ja parsakaalia – kolmen kaalin kombosta syntyy herkullinen ateria, kun paahdat kaalit ja kaadat päälle juustokastiketta.
Ruusukaalia, kukkakaalia ja parsakaalia – kolmen kaalin kombosta syntyy herkullinen ateria, kun paahdat kaalit ja kaadat päälle juustokastiketta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paahdetut kaalit ja juustokastike

4 annosta

Ainekset

  • 400 g ruusukaalia
  • 300 g kukkakaalia
  • 300 g parsakaalia
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl Kiehu-maitoa
  • 1 pussi (150 g) punaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

Huuhtele kaalit. Leikkaa ruusukaalit halki. Irrota kukka- ja parsakaaleista nuput. Sulata voi uunipannulla 200 asteessa ja ripottele mausteet voisulaan. Levitä kaalit pannulle. Kääntele kaaleja voi-mausteseoksessa, jotta ne maustuvat tasaisesti. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata kastikkeen voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vatkaten kattilaan. Kuumenna pari minuuttia. Sekoita juustoraaste kastikkeeseen ja kuumenna, kunnes sulaa. Mausta valkopippurilla.