Kaali-pekonipata
Hapankaalista ja pekonista syntyy maukas ja ruokaisa kaalipata.Kaali-pekonipata
6–8 annosta
Ainekset
- 1 pkt (120 g) fileepekonia
- 2 sipulia
- 3 porkkanaa
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 400 g hapankaalia
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 dl vettä
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 rkl meiramia
- 1 prk smetanaa
- (persiljasilppua)
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi kasvikset. Hienonna pekoni ja ruskista kevyesti padan pohjalla. Sekoita joukkoon suikaloidut kasvikset sekä hapankaali. Lisää murennettu liemikuutio, mausteet ja vesi.
Kypsennä tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää smetana ja kuumenna. Tarkista maku ja ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua persiljaa. Tarjoa tuoreen leivän kera.
Vinkki
Voit korvata osan hapankaalista tavallisella kaalilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


