Munatoti on etelän vaihtoehto glögille – maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin
Ecuadorilaiset nauttivat munatotia eli rompopea joulunaikaan samaan tapaan kuin me suomalaiset glögiä.
Munatotin voi koristella kanelijauheella, appelsiiniviipaleella ja yrtinoksalla. Kuva: Carolina HusuSuomessa asuva ecuadorilainen Paola de Cohen de Guerrero keittää munatotia aina ison kattilallisen. Munatotia nautitaan Paolan entisessä kotimaassa samaan tapaan kuin Suomessa glögiä.
Munatoti eli rompope
10 annosta
- Ainekset
- 2 litraa maitoa
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 appelsiininkuori
- 8–12 munankeltuaista (sen mukaan, miten paksua munatotia haluat)
- 2,5 dl kondensoitua maitoa
- 5 dl kermaa (tai puolet tästä maitoa)
- 2,5 dl maitoa
- 2,5 dl vahvaa alkoholia/1 l munatotia mietoon ja 5 dl vahvaan versioon (vodkaa, rommia, brandya tms.)
- Koristeeksi
- kanelia, appelsiiniviipale
Valmistusohje
Sekoita kattilassa maito, sokeri, vanilja ja appelsiininkuori, anna kiehahtaa ja keitä hiljaa poreillen noin puoli tuntia. Sekoita välillä, ettei kiehu yli.
Lisää kattilaan munankeltuaiset ja kondensoitu maito. Sekoita hyvin, mutta ei vaahdoksi. Lisää kerma tai kerma-maitoseos. Sekoita.
Lisää kupillinen maitoa munankeltuais-maitoseokseen ja sekoita hyvin. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes keitos alkaa paksuuntua, muttei kiehu.
Anna jäähtyä kokonaan ja lisää alkoholi.
Pidä jääkaapissa ennen kuin tarjoat. Voi tarjota totin lämpimänä tai kylmänä.
Tarjoa laseissa ja ripottele koristeeksi vähän kanelia ja appelsiiniviipale.
Ohje: Paola Cohen de Guerrero
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


