Vaaleaorakas sopii hyvin wokkiin
Vaaleaorakas on kypsennettävä huolellisesti, jolloin raa'an sienen hieman kirpeä maku häviää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Orakaswokki
(2 annosta)
- Ainekset:
- 3–4 dl vaaleaorakkaan viipaleita (4–5 suurta sientä)
- 2–3 valkosipulinkynttä
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 punasipuli varsineen
- 1 punainen paprika
- Paistamiseen:
- seesamiöljyä
- Kastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruskeaa sokeria tai siirappia
- 1,5 dl vettä
- 1 tl maissitärkkelystä
Valmistusohje:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puhdista ja viipaloi vaaleaorakkaat. Suikaloi kaikki kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista ensin valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta! Lisää sienet ja paista niitä minuutin ajan. Lisää sitten sipuli- ja paprikasuikaleet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes sienet ovat varmasti kypsiä. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa.
Tarjoa heti jasmiiniriisin kanssa. Ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä.
Osaston luetuimmat
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019