Vaaleaorakas sopii hyvin wokkiin
Vaaleaorakas on kypsennettävä huolellisesti, jolloin raa'an sienen hieman kirpeä maku häviää.

Inkiväärillä ja valkosipulilla maustetun kasviswokin voi valmistaa myös muista metsäsienistä. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Orakaswokki
(2 annosta)
- Ainekset:
- 3–4 dl vaaleaorakkaan viipaleita (4–5 suurta sientä)
- 2–3 valkosipulinkynttä
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 1 punasipuli varsineen
- 1 punainen paprika
- Paistamiseen:
- seesamiöljyä
- Kastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruskeaa sokeria tai siirappia
- 1,5 dl vettä
- 1 tl maissitärkkelystä
Valmistusohje:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puhdista ja viipaloi vaaleaorakkaat. Suikaloi kaikki kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista ensin valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta! Lisää sienet ja paista niitä minuutin ajan. Lisää sitten sipuli- ja paprikasuikaleet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes sienet ovat varmasti kypsiä. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa.
Tarjoa heti jasmiiniriisin kanssa. Ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä.
Osaston luetuimmat
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- S-ryhmä laskee hintojaan: 100 tuotetta muuttuu edullisemmaksi
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
- Kokkaa juureksista: Neljä erityisen maukasta reseptiä
- Söin täällä: Kilpisjärvellä kelpo pubiravintola tarjoaa poroa monessa muodossa, käristyksen saa myös kasvisversiona