Vaaleaorakas sopii hyvin wokkiin

Vaaleaorakas on kypsennettävä huolellisesti, jolloin raa'an sienen hieman kirpeä maku häviää.
Inkiväärillä ja valkosipulilla maustetun kasviswokin voi valmistaa myös muista metsäsienistä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Orakaswokki

(2 annosta)

  • Ainekset:
  • 3–4 dl vaaleaorakkaan viipaleita (4–5 suurta sientä)
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 punasipuli varsineen
  • 1 punainen paprika
  • Paistamiseen:
  • seesamiöljyä
  • Kastike:
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruskeaa sokeria tai siirappia
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdista ja viipaloi vaaleaorakkaat. Suikaloi kaikki kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista ensin valkosipulia ja inkivääriä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta! Lisää sienet ja paista niitä minuutin ajan. Lisää sitten sipuli- ja paprikasuikaleet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes sienet ovat varmasti kypsiä. Kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa.

Tarjoa heti jasmiini­riisin kanssa. Ripottele halutessasi päälle seesamin­siemeniä.