
Henkan yksinkertainen perunavuoka valmistuu todella helposti – vaihtoehto kermaperunoille
Italialainen versio kermaperunoista on täydellinen lisuke, jonka valmistaminen on superhelppoa.Etsin jatkuvasti helppoja ja nopeita lisukkeita arjen ruokapöytään. Peruna on usein hyvä valinta, sillä se on täyttävää ja kotimaista.
Henkan Italia (Readme.fi, Annukka Oksanen, Nico Backström, Henri Alén, 2023) tarjoaa toinen toistaan herkullisemman näköisiä reseptejä italialaisesta keittiöstä, joista suurimman osan voi valmistaa suomalaisista raaka-aineista.
Yksi resepteistä herätti huomioni: italialainen vaihtoehto kermaperunoille.
Peruna-tomaattivuokaan ladotaan perunoita sekä tomaattisiivuja. Tomaateista irtoava neste tekee perunoista mehukkaita, mutta ei liian kosteita. Makua paistokseen tuo pecorino romano -juusto ja rakennetta päälle ripoteltava korppujauho.
Testasimme reseptiä ja lopputuloksena oli erinomainen lisuke esimerkiksi lihalle ja kalalle. Lisäksi peruna-tomaattivuoka on hieman kevyempi vaihtoehto kermaperunoille ja tomaattien happo tuo mukavasti ulottuvuutta ruokaan.
Peruna-tomaattivuoka (Patate alla Lucana)
- 800 g kiinteitä perunoita
- 500 g kypsiä tomaatteja (tai 2 purkkia säilöttyjä kokonaisia tomaatteja)
- 2 keltasipulia
- oliiviöljyä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 dl raastettua pecorino romano -juustoa
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi tomaatit 2 cm:n viipaleiksi. Jos käytät kokonaisia säilöttyjä tomaatteja, valuta ne ensin. Voit sekoittaa oreganon valutusliemeen ja pirskotella lientä vuokaan aineskerrosten väliin niitä kootessasi.
Kuori ja viipaloi myös sipulit. Voitele uunivuoka runsaalla oliiviöljyllä.
Lado raaka-aineet vuokaan kerroksittain. Aloita tomaatista ja lado sen päälle perunoita ja sitten sipulia. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa, mustapippuria ja oreganoa.
Kun kaikki kasvikset on ladottu vuokaan, ripottele päälle pecorino romano -juusto ja korppujauhot. Pirskottele oliiviöljyä korppujauhojen päälle, jotteivät ne pala uunissa.
Paista vuokaa uunissa 170 asteessa noin tunti, peitä sitten foliolla ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






