Tomaattipiiras
Mozzarella ja tomaatti sopivat hyvin yhteen myös lämpimässä piirakassa.Tomaattipiiras
6–8 annosta
Pohja
- 1 dl vettä tai maitoa
- 1/4 pkt (à 50 g) hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 25 g voita sulatettuna
Täyte
- 6 tomaattia
- 6 keskikokoista kypsää perunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- pala (100 g) purjoa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- ½ ps (à 150 g) sinihomejuustomurua
- 2 dl ruokakermaa
- 1 muna
- 1 pkt (150 g) mozzarellaviipaleita
- (tuoretta basilikaa tai oreganoa)
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu voi.
Taputtele jauhotetuin käsin pohjataikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle. Anna pohjan kohota liinan alla.
Viipaloi tomaatit ja kypsät perunat sekä hyvin huuhdeltu purjo. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita purjo ja valkosipuli keskenään. Levitä kohonneelle pohjalle kerros perunaviipaleita.
Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, sipuliseos ja sinihomejuustomuru. Jaa pinnalle tomaattiviipaleet. Lisää kerma-munaseos.
Paista 200 asteessa 35–40 minuuttia.
Levitä mozzarellaviipaleet kypsän, kuuman piirakan päälle ja silppua halutessasi yrttejä pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

