Riimipeuraa Riistapajan tapaan
Riimipeuran voi valmistaa hyvissä ajoin. Liha saa maustua jääkaapissa vuorokauden, minkä jälkeen se pakastetaan. Leikkaus onnistuu, kun liha on saanut sulaa kohmeiseksi.
Karpaloilla, köynnöskrassilla ja rosmariinilla sekä suolalla ja sokerilla maustettu riimi on helppo valmistaa ja hurmaa jouluvieraat, kehui tuomaristo. Kuva: Janica VilenRiimipeuraa Riistapajan tapaan
Ainekset
- 400 g peuran sisä- tai ulkofileetä
- 2–3 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl sokeria
- köynnöskrassia
- rosmariinia
- karpaloita
Valmistusohje
Sekoita mausteet ja yrtit. Hiero seos hyvin lihan pintaan ja kääri liha kelmuun. Anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli, mieluummin vuorokausi. Pakasta lihaa 4–5 tuntia ja leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita. Jos käytät isoa ulkofileetä, sen voi leikata pitkittäin puoliksi. Mausteiden määrät ovat viitteellisiä, kaikkia mausteita saa olla reilusti lihan pinnalla.
Lue aiheesta lisää: Paras jouluherkku peurariimi syntyi kokeilujen tuloksena – viimeinen silaus tuli aineksia vaihtamalla
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
