Tattaritabbouleh
Tee libanonilaisen tabbouleh vaihteeksi tattarisuurimoista. Ne sisältävät paljon ravintoaineita, kuten lysiini-nimistä aminohappoa, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia ja flavonoideja.Tattaritabbouleh
8 annosta
Ainekset
- 2 dl tattarisuurimoita
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua minttua tai 2 oksaa tuoretta
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1/2 kurkkua
- 1 ruukku persiljaa
- 2–3 mintun oksaa
- 2–3 oksaa korianteria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Huuhtele jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä suolalla ja mintulla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia. Sekoita välillä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Hienonna sipuli, kuutioi tomaatit ja kurkku. Leikkaa yrtit veitsellä silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia. Tarjoa salaattina esimerkiksi uunimakkaran ja sinapin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


