Leikki-ikäiset koukkuun: kasviksia kaikille aisteille
Maa- ja kotitalousnaiset järjestää Kasvisaarteen arvoitus -tapahtumaa 300 kertaa lähes koko maassa.
Kiristystä ja lahjontaa on harjoitettu jo tarpeeksi kasvisten syönnin suhteen, toteaa Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehityspäällikkö Katja Pethman. Kuva: Markku VuorikariHankkeessa hyödynnetään aistilähtöistä ruokakasvatusta: ruokakokemus rakentuu kaikkien viiden aistin kautta. Tärkeässä osassa ovat myös uteliaisuuden, ilon ja ruokarohkeuden kasvattaminen sekä yhdessä tekeminen.
"Kiristystä, lahjontaa, uhkailua, tuputusta ja jankutusta terveellisyydestä me aikuiset olemme harjoittaneet ihan tarpeeksi", toteaa Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehityspäällikkö Katja Pethman.
Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on lisätä lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen syöntiä käytännönläheisellä tavalla.
Siinä suomalaisilla leikki-ikäisillä on vielä parannettavaa.
"Me olemme nyt suurin piirtein puolessa välissä tavoitteesta", kertoo valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen.
Pian ilmestyvien lapsiperheiden ravitsemussuositusten mukaan suositeltu kasvisten, hedelmien ja marjojen määrä on leikki-ikäisille lapsille vähintään 250 grammaa tai noin viisi lapsen omaa kourallista päivässä.
Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa hankkeessa jaetaan materiaalia myös vanhemmille ja päiväkotien henkilökunnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
