Ahven-lohirullat kermaisessa valkoviinikastikkeessa
Ahvenkääröihin sujahtaa myös kylmäsavulohta makua antamaan. Kermainen valkoviinikastike täydentää makoisan kalaruoan.
Ahvenkääröihin sujahtaa myös kylmäsavulohta makua antamaan. Tarjoa lisänä sinappisia pariisinperunoita ja mummon kurkkujen tapaan tehtyä herne-kurkkusalaattia. Kuva: Jaana KankaanpääAhven-lohirullat kermaisessa valkoviinikastikkeessa
4 annosta
Ainekset
- noin 450 g ahvenfileitä
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ rs (100 g) yrttituorejuustoa
- 2 dl kevätsipulia silputtuna
- 100 g kylmäsavulohiviipaleita
Kastike
- 1 ½ dl kuohukermaa
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
Levitä nahattomat, ruodottomat ahvenfileet työlaudalle. Taputtele kuiviksi talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Levitä ahvenille tuorejuusto ja 1 ½ desilitraa kevätsipulisilpusta. Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi ja jaa ahvenfileille. Kääri kalat rullalle. Sulje kääröt cocktailtikulla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa lisänä sinappisia pariisinperunoita ja pikkelöityä herne-kurkkulisuketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
