Perunaiset uunimunakaspalat
Kuuden munan perunaisesta uunimunakkaasta valmistuu noin 80 pientä suupalaa. Superhelppoa ja riittoisaa. Kylmäsavulohen tai -leikkeleen kanssa munakas muuttuu salonkikelpoiseksi.Perunaiset uunimunakaspalat
70–80 annosta
Ainekset
- 1 ps (750 g) sipuli-perunasekoitusta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 6 munaa
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl persiljaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- 2 pkt (à 150 g) kylmäsavulohta
- 3 pkt (à 100 g) kylmäsavuleikkelettä, esim. hevosta
- 2 tlk (à 150 g) fetakuutioita
- 1 ruukku basilikaa
Lisäksi
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Kumoa puoliksi sulanut sipuli-perunasekoitus noin 30 x 30 cm:n öljyttyyn uunivuokaan.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää jugurtti, hienonnetut valkosipulinkynnet, persilja sekä mausteet. Vatkaa tasaiseksi. Kumoa seos perunoiden päälle ja tasoita pinta.
Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi, tai kunnes massa on kokonaan hyytynyt. Anna jäähtyä.
Leikkaa munakas noin 2 x 2 cm:n annospaloiksi. Pujota cocktailtikkuun fetakuutio, pala kylmäsavulohta tai kylmäsavuleikkelettä sekä pala munakasta. Koristele basilikalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

