Ruokaisa broileri-mandariinisalaatti
Mandariinin puristettu mehu sopii hyvin salaattikastikepohjaan ja broilerin tai kalan marinointiin. Ruokaisa salaatti syntyy, kun sekoitat kypsennetyt broilerinfileesuikaleet salaattisekoitukseen, kasviksiin ja mandariineihin ja mehevöität kastikkeella.Ruokaisa broileri-mandariinisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 2 (noin 400 g) broilerin rintafileetä (esimerkiksi rucola-appelsiinimaustettu)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (150 g) salaattisekoitusta (valmiiksi pestyä)
- 4 mandariinia, klementiiniä tai satsumaa
- 200 g pakasteherneitä
- pala kurkkua
- basilikaa
Kastike
- 2 tl mandariinin raastettua kuorta
- 1–2 luomumandariinia, -klementiiniä tai -satsumaa, mehua 1 dl
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita ensin kastike, vaikka kannellisessa purkissa. Raasta pestystä hedelmästä kuorta. Purista hedelmistä mehu. Lisää mukaan öljy, etikka ja mausteet. Ravista huolella sekaisin.
Paista broilerit öljytilkassa kypsiksi ja leikkaa ne suikaleiksi.
Levitä salaatti kulhoon. Leikkaa kuoritut mandariinit veitsellä lohkoiksi. Lisää päälle broileri- ja mandariinipalat, sulaneet herneet ja kurkkuviipaleet. Nosta päälle lihaviipaleet, kaada päälle kastike ja somista basilikalla.
Tarjoa lisänä voissa pannulla paahdettuja leipätikkuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


