Japanilainen lohi-ramen
Japanilaisessa ramen-keitossa tarjoiluastian pohjalle laitetaan esim kypsennettyä lihaa, kalaa, kasviksia tai munia. Päälle annostellaan misokeittopohjainen liemi .
Japanilainen lohi-ramen koostuu kulhon pohjalle laitetuista sattumista sekä päälle annosteltavasta liemestä. Kuva: Jaana KankaanpääJapanilainen lohi-ramen
5–6 annosta
Liemi
- 1 l vettä
- 2 pussia misokeittoaineksia
- 1 kalaliemikuutio
- 1 sitruunaruoho halkaistuna
- 1 tl soijakastiketta
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
Sattumat
- 150 g nuudeleita
- 100 g lehtikaalia
- 100 g herkku- tai siitakesieniä
- 200 g kirjolohta
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl voita
- 1 pieni makea chilipalko
Valmistusohje
Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Ota sitruunaruohon palat pois kattilasta.
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja valuta lehtikaali. Leikkaa suikaleiksi ja pyöräytä voissa pannulla. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista pannulla kypsiksi.
Leikkaa kirjolohi suikaleiksi ja mausta suolalla. Pyörittele suikaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista pannulla kypsiksi.
Jaa lämpimät sattumat lautasille ja annostele kuuma liemi päälle. Koristele annokset chiliviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

