Japanilainen lohi-ramen

Japanilaisessa ramen-keitossa tarjoiluastian pohjalle laitetaan esim kypsennettyä lihaa, kalaa, kasviksia tai munia. Päälle annostellaan misokeittopohjainen liemi .
Japanilainen lohi-ramen koostuu kulhon pohjalle laitetuista sattumista sekä päälle annosteltavasta liemestä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Japanilainen lohi-ramen

5–6 annosta

Liemi

  • 1 l vettä
  • 2 pussia misokeittoaineksia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 sitruunaruoho halkaistuna
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta

Sattumat

  • 150 g nuudeleita
  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g herkku- tai siitakesieniä
  • 200 g kirjolohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl voita
  • 1 pieni makea chilipalko

Valmistusohje

Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Ota sitruunaruohon palat pois kattilasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja valuta lehtikaali. Leikkaa suikaleiksi ja pyöräytä voissa pannulla. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista pannulla kypsiksi.

Leikkaa kirjolohi suikaleiksi ja mausta suolalla. Pyörittele suikaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista pannulla kypsiksi.

Jaa lämpimät sattumat lautasille ja annostele kuuma liemi päälle. Koristele annokset chiliviipaleilla.