Rapeakuoriset wingsit syntyvät myös kukkakaalista – ranch-dippi viimeistelee nautinnon
Maustetut ja leivitetyt kukkaaliwingsit ovat kasvisversio tutuille broilerista valmistetuille wingseille.
Kukkakaaliwingsit ja ranch-dippi sopivat sekä arkiruokailuun että leffaillan naposteluherkuksi. Kuva: Sanne KatainenÄlä pelästy ohjeen pitkää maustelistaa, sillä voit maustaa kukkakaaliwingsit myös oman mielesi mukaan. Itse tehty ranch-dippi maistuu ihanalta wingsien kaverina.
Kukkakaaliwingsit
4 annosta
- Ainekset
- noin 700 g kukkakaalia
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl srirachamausteseosta tai -tahnaa
- ¼ tl suolaa
- Leivitys
- 2 dl pankokorppujauhoja
- 1 dl parmesaaniraastetta
- Ranch-dippikastike
- 1 dl piimää
- ½ dl majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Huuhtele, kuivaa ja paloittele kukkakaali. Leikkaa isot kukinnot kahteen tai neljään osaan. Sekoita öljyyn mausteet ja pyöräytä kaalit öljyssä.
Sekoita pankojauhoihin juustoraaste. Leivitä kaalit ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä, ja paahda vielä 15 minuuttia.
Kastiketta varten sekoita kaikki aineet keskenään.
Tarjoa kukkakaaliwingsit lämpiminä ranch-dipin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

