Marja-sydänkeksit
Marja-sydänkeksien raidoissa maistuu puolukka. Voit myös kokeilla kaakaojauhetta raitoihin.
Näiden keksien raidoissa maistuu puolukka. Voit myös kokeilla kaakaojauhetta raitoihin. Kuva: Jaana KankaanpääMarja-sydänkeksit
Ainekset
- noin 50 kpl
- 200 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 muna
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Punaiseen taikinaan
- 2 rkl marjajauhetta, esimerkiksi puolukka
- punaista geeli- tai pastaelintarvikeväriä
Valmistusohje
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhoseos kahdessa osassa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen osaan 2 rkl marjajauhetta ja punaista elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikinat kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Ripottele leivinpaperille hieman jauhoa ja kauli ensimmäinen taikina noin 20 x 30 senttimetrin kokoiseksi suorakulmioksi leivinpaperin päälle. Tee toinen samalla tapaa.
Pyyhi ylimääräiset jauhot pois levyiltä ja kumoa toinen toisen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi ja paina taikinat kiinni toisiinsa. Tasaa sivut veitsellä samankokoisiksi.
Kieritä levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Jos taikina tahtoo repeillä käärittäessä, taputtele repeämät umpeen.
Paina rullan keskelle vako pitkittäin ja muotoile sydämen toinen pää teräväksi käsin.
Jos haluat, voit tässä vaiheessa pyöritellä rullan vielä marjajauheessa tai kidesokerissa.
Laita rulla pakastimeen kovettumaan, jotta leikkaaminen onnistuu helpommin. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä noin puolen millin paksuisia pikkuleipiä ja paista niitä 200 asteessa 7–9 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
