Sherrysilli
Sherrysillin voi antaa ruokalahjana jo ennen joulua, jolloin se helpottaa joulun alkupalojen valmistajaa.
Sherrysillin voi antaa ruokalahjana jo ennen joulua, jolloin se helpottaa joulun alkupalojen valmistajaa. Kuva: Jaana KankaanpääSherrysilli
6–8 annosta
Ainekset
- noin 300 g sillifileitä (mieluiten vähäsuolattuja)
- 1–2 punasipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
Marinadi
- 1 dl sherryä (puolikuivaa, Amontillado)
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 10 roseepippuria
- 5 maustepippuria
Valmistusohje
Leikkaa fileet sopiviksi haarukkapaloiksi. Leikkaa kuorittu punasipuli renkaiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Lado sillipalat sipulien ja marinadin kanssa kerroksittain lasipurkkiin tai tarjoiluastiaan. Lusikoi loppu marinadi päällimmäiseksi. Sulje tai peitä astia ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään.
Koristele silli halutessasi vielä juhla-asuun ruohosipulisilpulla ja roseepippureilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

