Helppo riisipuuro
Keitä joulupuuro maitojuomaan, joka ei herkästi tartu pohjaan. Riittää, kun kuumennat maltillisesti ja sekoitat puurokattilaa muutaman kerran hauduttamisen aikana.

Pohjaanpalamaton maitojuoma helpottaa jouluisen riisipuuron valmistusta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Helppo riisipuuro
5 annosta
Ainekset
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 1 l pohjaanpalamatonta maitojuomaa
- n. 1/2 tl suolaa
- 1 kuorittu manteli
Tarjoiluun
- sokeria, kanelia
- mehukeittoa, sekahedelmäsoppaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja riisi kattilassa. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitojuoma, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kun puuro alkaa saostua, voit peittää kattilan kannella ja kääntää virran pois levystä. Mausta suolalla ja lisää joukkoon manteli. Tarjoa mehukeiton tai sekahedelmäsopan kanssa.
Osaston luetuimmat
- Ihana mämmi on Suomen väärinymmärretyin ruoka ‒ se menee hukkaan jälkkärinä
- Valmista herkullinen pääsiäismenu ‒ 4 ihanaa reseptiä
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
- Aleksanterinleivokset
- Maailman parhaat uunijuurekset
- Mummon lihapullat
- Mämmin voi valmistaa itse eikä se ole vaikeaa