Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helppo riisipuuro

Keitä joulupuuro maitojuomaan, joka ei herkästi tartu pohjaan. Riittää, kun kuumennat maltillisesti ja sekoitat puurokattilaa muutaman kerran hauduttamisen aikana.
Pohjaanpalamaton maitojuoma helpottaa jouluisen riisipuuron valmistusta.
Pohjaanpalamaton maitojuoma helpottaa jouluisen riisipuuron valmistusta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helppo riisipuuro

5 annosta

Ainekset

  • 2 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 l pohjaanpalamatonta maitojuomaa
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1 kuorittu manteli

Tarjoiluun

  • sokeria, kanelia
  • mehukeittoa, sekahedelmäsoppaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja riisi kattilassa. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitojuoma, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kun puuro alkaa saostua, voit peittää kattilan kannella ja kääntää virran pois levystä. Mausta suolalla ja lisää joukkoon manteli. Tarjoa mehukeiton tai sekahedelmäsopan kanssa.