Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Muurinpohjapyttipannu

Keitettyjen uusien perunoiden lisäksi pyttipannuun voi lisätä melkein mitä tahansa.
Pyttipannuun uppoavat jääkaappiin jääneet makkaran ja grillipihvin tähteet.
Pyttipannuun uppoavat jääkaappiin jääneet makkaran ja grillipihvin tähteet. Kuva: Lari Lievonen

Muurinpohjapyttipannu

4 hengelle

Ainekset

  • 20 keitettyä uutta perunaa
  • 1 iso sipuli
  • grilliruuan tähteitä, esimerkiksi makkaraa, kasleria, grillitassuja, kanaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa, pippuria, mausteita oman maun mukaan

Paistamiseen

  • 4 rkl öljyä

Lisäksi

  • 4 paistettua munaa

Valmistusohje

Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi. Pilko perunat ja grilliruuan tähteet suupalan kokoisiksi palasiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kaksi ruokalusikallista öljyä kuumalle muurinpohjapannulle ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia.

Lisää pannulle perunat ja paista, kunnes ne ovat lämmenneet. Lisää lihanpalat ja sekoita huolellisesti ­perunoiden kanssa.

Lisää pannulle kerma ja mausteet. Sekoita huolella.

Siirrä pyttipannu muurikan reunalle odottamaan. Näin ruoka pysyy lämpimänä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää pannulle loppu öljy. Paista munat haluttuun kypsyyteen.

Tarjoa pyttipannu ja munat ketsupin, sinapin ja kurkkusalaatin kera.