Aprikoosi-rahkapiirakka
Rahkapiirakalle löytyy ohjeita erilaisilla pohjilla ja täytteillä. Maukkain piirakka leivotaan pehmeälle pullataikinapohjalle pellin kokoisena levypiirakkana.Aprikoosi-rahkapiirakka
uunipellillinen
Taikina
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g (1/2 palaa) hiivaa
- 5 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Täyte
- 500 g maitorahkaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl mantelilastuja
- 1 prk (410/235 g) säilykeaprikoosia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl aprikoosien lientä
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta taikinaan jauhot sekä pehmeä voi. Kohota. Ota pala taikinaa erilleen ristikkoa varten. Kauli loppu taikina reilusti uunipannun kokoiseksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipannulle ja painele reunat ylös. Anna kohota.
Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi ja voitele. Vedä leivinpyörällä suikaleiksi.
Valuta ja kuutioi aprikoosit. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjalle. Nosta taikinasuikaleet ristikoksi täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

