Aprikoosi-rahkapiirakka

Rahkapiirakalle löytyy ohjeita erilaisilla pohjilla ja täytteillä. Maukkain piirakka leivotaan pehmeälle pullataikinapohjalle pellin kokoisena levypiirakkana.
Ananaskirsikat ja suklaamunat koristavat perinnepiirakkaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aprikoosi-rahkapiirakka

uunipellillinen

Taikina

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g (1/2 palaa) hiivaa
  • 5 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 prk (410/235 g) säilykeaprikoosia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl aprikoosien lientä
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta taikinaan jauhot sekä pehmeä voi. Kohota. Ota pala taikinaa erilleen ristikkoa varten. Kauli loppu taikina reilusti uunipannun kokoiseksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipannulle ja painele reunat ylös. Anna kohota.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi ja voitele. Vedä leivinpyörällä suikaleiksi.

Valuta ja kuutioi aprikoosit. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjalle. Nosta taikinasuikaleet ristikoksi täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.