Sitruunasiika
Siika on herkullinen graavikala, mutta se maistuu myös pannulla paistettuna, keitossa tai uunikalana. Jotta kalan oma hieno maku pääsee esiin, mausta se hellävaroen. Liian voimakkaat mausteet jyräävät siian pehmeän maun.
Ennen tarjoilua voit halutessasi vaihtaa siian pintaan tuoreet sitruunaviipaleet. Kuva: Jaana KankaanpääSitruunasiika
4 annosta
Ainekset
- 1 kg siikaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- Täyte
- 1/2 sitruunan mehu
- 50 g voita
- 1 dl persiljaa
- Pinnalle
- 1/2 sitruunaa viipaleina
- voinokareita
Valmistusohje
Suomusta, poista sisälmykset ja kidukset kalasta/kaloista. Luonnon siiat voivat olla pieniä.
Ripottele kalojen sisälle hiukan suolaa ja pippuria. Sekoita pehmeään voihin puolen sitruunan mehu ja persiljasilppu. Täytä seoksella kalan vatsa ja sulje hammastikuilla. Tee pintaan muutama viilto ja työnnä viiltoihin sitruunaviipale. Laita vielä päälle pari voinokaretta.
Kypsennä 175 asteessa 30–45 minuuttia, riippuen kalojen koosta. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa kevyesti vetämällä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
