Lemon curdin suomalainen vaihtoehto: Puolukkatahna
Mukavan hapokas puolukkatahna sopii esimerkiksi voileivälle.
Jos olet lemon curdin ystävä, pidät varmasti myös pirteästä puolukkatahnaversiosta. Kuva: Sanne KatainenLemon curd on erityisesti Englannissa tuttu näky, mutta mukavan hapokas tahna syntyy erinomaisesti myös puolukasta.
Puolukkatahna eli curd
noin 6 dl tahnaa
- Ainekset
- 200 g puolukoita (pakaste)
- 2 kananmunaa
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 75 g huoneenlämpöistä voita
Valmistusohje
Sulata marjat ja soseuta ne sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi.
Riko munat ja keltuaiset teräskattilaan. Vatkaa rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri.
Nosta kattila vesihauteeseen eli isompaan kattilaan, jossa on muutama sentti kiehuvaa vettä. Kuumenna puolukkaseosta kierrevatkaimella koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu, 5–6 minuuttia.
Nosta puolukkatahnakattila pois vesihauteesta ja vatkaa seokseen voi pieninä kuutioina tai lusikallinen kerrallaan.
Kaada puolukkatahna puhtaaseen purkkiin ja sulje. Nosta jäähtynyt purkki jääkaappiin. Tahna jähmettyy lisää viileässä. Puolukkatahna säilyy kylmässä pari viikkoa.
Tarjoa tahnaa aamiaispöydässä paahtoleivän kera tai jugurtin makuaineena. Käytä sitä lettujen, pikkuleipien, kääretorttujen ja kakkujen täytteenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
