Silakkapihvit
Näiden silakkapihvien juju on riihiruisjauhoissa, jotka tuovat kalan pintaan savuaromia. Pihvien täyttämisessä voit käyttää mielikuvitusta.
Silakkapihvit voit täyttää joko yrteillä tai sivellä sisään maustettua tuorejuustoa tai valmista pestoa, levittää paistettuja sieniä ja sipulia, kinkkua tai pekonia. Kuva: Kari SalonenSilakkapihvit
4 annosta
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl (riihi)ruisjauhoja
Täyte
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Paistamiseen
- voita
Tarjoiluun
- tilliä ja sitruunalohkoja
Valmistusohje
Levitä fileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Levitä puolelle fileistä tilli-persiljaseosta. Nosta toinen filee täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele ruisjauhoissa ja paista molemmin puolin voissa kypsiksi.
Voit kypsentää pihvit myös uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele kypsille pihveille tillisilppua ja laita tarjolle sitruunalohkoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

